Micmacbags, een nieuw avontuur sinds 2015

In 1949 ging de artistieke ‘founding father’ van Micmacbags, een groot avontuur aan. Hij was een echte pionier, las veel verhalen en was breed georiënteerd. Sinds jonge leeftijd was hij al gefascineerd door leefwijze van de, in Canada levende, Micmac indianen. Deze interesse gebruikte hij tijdens het ontwerpen van zijn tassen. Hierdoor wist hij als geen ander de beste en mooiste (reis)tassen te ontwerpen. Hij vond de perfecte balans tussen schoonheid en functionaliteit. Op een gegeven moment vertrok hij op jonge leef­tijd naar het (toen nog) onbekende India. Het was zijn droom om zelfgemaakte tassenontwerpen daadwerkelijk te laten produceren. Na een lange zoektocht vol belevenissen ontdekte hij de per­fecte fabriek. Zijn droom ging in vervulling. Zijn tassen kregen de naam ‘MicMac’.

Sinds die tijd is er veel veranderd. Ondertussen is de wereld een dorp geworden en zijn de moge­lijkheden groter dan ooit. Daarom zijn we in 2015 een nieuwe uitdaging aangegaan met een jong team: een nieuw avontuur met Micmacbags. Een aangepaste naam, maar dezelfde filosofie. We besloten de verhalen die altijd al in de tassen hadden gezeten, eruit te halen! Nu reizen we als moderne noma­den de wereld over, altijd op zoek naar pure inspiratiebronnen voor onze ontwerpen en materialen. Dezelfde ontdekkingsdrift als de Micmac indianen brengt ons op plekken waar voldoende inspiratie is om prachtige portemonnees en tassen te ontwerpen. Hiermee creëren we niet al­leen een sterk product, maar ook een boeiend verhaal.

 

‘Wij geloven dat mooie producten alleen onder de juiste omstandigheden gemaakt dienen te worden. Daarom is onze fabriek in India SA8000 gecertificeerd en garanderen wij onze medewerkers een eerlijk loon, goede werkomstandigheden en arbeidstijden. Daarbij voldoet de tannery aan LWG-standaarden. Dit betekent dat ons leer gemaakt wordt aan de hand van strenge milieutechnische eisen’

Dit is voor ons niet meer dan normaal, maar helaas blijkt dit in de praktijk toch niet altijd even vanzelfsprekend. Wij hebben dagelijks contact met onze medewerkers in India en zijn elke zes maanden op locatie (ook een heel avontuur). Zo hebben we goed zicht op de handhaving van de juiste arbeidsomstandigheden en worden onze werknemers intensief betrokken bij de verschillende processen. Op die manier zijn we in staat een product te leveren dat niet alleen mooi is aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant.

Micmac tassen

Micmac tassen zijn ideale tassen voor naar het werk. Bij André Ruijs Lederwaren te Nijmegen verkopen we dit merk uiteraard ook. U kunt bij ons in de winkel maar ook online in de webshop leren tassen, van Micmac of andere merken van uitstekende kwaliteit, kopen waar u heel lang plezier van zult hebben. U wordt bij ons altijd op een deskundige manier en persoonlijk geholpen zodat u de juiste tas koopt.

Micmac tassen voor naar het werk in onze webshop uit Nijmegen

Micmac tassen bieden bescherming aan uw laptop en documenten, zijn comfortabel tijdens het reizen en absoluut tijdloos. Het zijn stoere leren tassen voor het zakelijk gebruik en geschikt voor zowel dames als heren. Kies bijvoorbeeld voor de Porto werktas, verkrijgbaar in vier mooie kleuren en gemaakt van rundleer. Met een tas van dit merk kiest u voor absolute kwaliteit en u zult lang plezier hebben van uw aankoop. Naast Micmac tassen vindt u in onze winkel en in onze webshop een uitgebreid assortiment leren werktassen van andere topmerken. Gaat u toch liever voor een leren rugtas voor naar het werk? Geen probleem, ook daarin hebben wij meer dan genoeg keuze.

Vind de juiste tas

U ziet het: voor kwalitatief hoogwaardige tassen zoals Micmac tassen, bent u bij ons aan het juiste adres. Kom rustig rondkijken in onze winkel en bestel gemakkelijk en veilig online in onze webshop. Wilt u graag eerst advies voordat u een aankoop doet? Belt u ons dan op telefoonnummer 024 – 3240102 en we helpen u graag.