Hoe de familie Ruijs ooit in de lederwaren begon

Leer zit al meer dan 200 jaar in onze genen.”  Sandra Hackmann-Ruijs, 2020

 

André Ruijs is niet de eerste van de familie Ruijs die actief was in de lederwaren. De familie Ruijs zit al meer dan 200 jaar in dit ambacht.

Het begon allemaal in 1819 met Peter Ruijs, die zijn leven gespendeerd heeft als leerlooier. In 1851 kreeg Peter Ruijs een zoon, Arnoldus Ruijs. Hij besloot hetzelfde beroep te beoefenen als zijn vader. Arnoldus Ruijs kreeg in 1888 ook een zoon, Adrianus Ruijs. Ook hij trad in de voetsporen van zijn voorouders.

Adrianus Ruijs was de eerste die de traditie doorbrak. Hij opende zijn eigen winkel in de verkoop van leren producten. Deze winkel begon op het Koningsplein (vroeger Koningsstraat genoemd) in Nijmegen.
3 van de 7 kinderen van Adrianus Ruijs, Ad, Nol Sr (later overgenomen door Nol Jr) en André, vormden samen een firma, onderverdeeld in drie panden. Al snel kwamen ze erachter dat dit niet goed samen ging, en besloten ze ieder hun eigen weg te gaan. Op 5 november 1959 opende André Ruijs zijn lederwarenwinkel in de Burchtstraat. Drie aparte winkels, allemaal onder eigen beheer. Deze winkels liepen goed naast elkaar, onder dezelfde familienaam.

In 1986 verhuisde André de winkel naar de Passage Molenpoort.
Na het overlijden van André Ruijs op 16 augustus 2000 is de winkel overgedragen aan zijn dochter Sandra Hackmann-Ruijs en zijn schoonzoon René Hackmann.
Sinds 2023 is de winkel, na 37 jaar, verhuisd naar de Moenenstraat 9. Daar zullen we met hetzelfde plezier en enthousiasme onze winkel voortzetten.

Ad Ruijs en Nol Ruijs zijn inmiddels gestopt met hun winkels.

De persoonlijke benadering, service en klantgerichtheid waren en zijn nog altijd het belangrijkste uitgangspunt.

We streven ernaar dat de klant met een prettig en welkom gevoel bij ons kan winkelen.
En het liefst met een glimlach onze zaak verlaat.

Wij hopen dat je deze persoonlijke aandacht ook terugvindt in onze webshop.